RECEPTY NA DOMÁCÍ CHLEBA
Recepty na chleba:
0009.chléb babičky Evy
Autor: Eva
Hodnocení: 28%
Suroviny:
350 ml vody
2 lžičky cukru
1,5 lžičky polotučného sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo
vody a sušeného mléka / cca 200 ml mléka + 150 ml vody)
2,5 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžičky octa
2 lžičky olivového oleje Bertolli Classico
50g celozrnné pšeničné mouky
150g celozrnné žitné mouky
360g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme 2,5 lžičky semínek - slunečnice, sezam, dýně…
Postup:
Nastavení pekárny: Program Základní /
stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
Autor: Kida1 - další
recepty
Hodnocení: 85%
Suroviny:
400 ml uvařené, vychladlé melty
3 lžíce oleje
1,5 lžíce octa
2 lžíce bílého jogurtu
360g chlebové pšeničné mouky
140g chlebové žitné mouky
75g celozrnné pšeničné jemně mleté mouky
75g celozrnné žitné jemně mleté mouky
2 lžíce bramborové kaše v prášku
2 lžíce otrub
1 lžíce pšeničných klíčků
3 lžičky soli
1,5 lžičky cukru
1 lžíce kmínu
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
1 lžička lecitinu (nemusí být)
po zvukovém signálu přidáme: 1 lžíce lněných, 1 lžíce sezamových, 2 lžíce
slunečnicových semínek
Postup:
Nastavení pekárny: Program Základní /
stupeň propečení kůrky Tmavý / velikost Střední
Autor:
Hodnocení: 100%
Suroviny:
380 ml vody
1,5 lžíce jablečného octa
3 lžíce olivového oleje
1,5 lžičky cukru
3 lžičky soli
360g hladké mouky
140g chlebové žitné mouky
75g celozrnné mouky žitné
75g celozrnné mouky pšeničné
1 lžíce kmínu
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
Postup:
Nastavení pekárny: Program Základní /
stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
Autor:
Hodnocení: 100%
Suroviny:
300 ml vody
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžičku kmínu
500g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
Postup:
Tento chlebík je doporučován pro začátečníky. Je pouze z hladké mouky a díky ní
krásně kyne. Postupně můžeme hladkou mouku ubírat a měnit za celozrnné, ale
vždy by základem mělo zůstat cca 300g hladké mouky.
Také je možno přidávat různá semínka, bylinky, na kostičky sýr, salám,
klobásku, osmahlou cibulku.....dle fantazie
57.Chléb pivní 2
Autor:
Hodnocení: 100%
Suroviny:
250 ml piva
100 ml vody
2,5 lžičky drceného kmínu
2 lžičky soli
350g hladké mouky
150g žitné chlebové mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme semínka podle chuti
Postup:
Nastavení pekárny: Program Základní /
stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
16.chléb bílý kmínový
Autor:
Hodnocení: 100%
Suroviny:
300 ml vody
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžičku kmínu
500g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
Postup:
Tento chlebík je doporučován pro začátečníky. Je pouze z hladké mouky a díky ní
krásně kyne. Postupně můžeme hladkou mouku ubírat a měnit za celozrnné, ale
vždy by základem mělo zůstat cca 300g hladké mouky.
Také je možno přidávat různá semínka, bylinky, na kostičky sýr, salám,
klobásku, osmahlou cibulku.....dle fantazie!
14. Tomášův chleba-řez
Autor:
Hodnocení: 69%
Suroviny:
350 ml vody
2 lžíce octa
2 lžíce oleje
2 lžíce kmínu
1 lžička soli
1 lžička cukru
200g hladké mouky
200g celozrnné pšeničné mouky
100g grahamové mouky (nebo špaldové)
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme slunečnicová semínka, může být i hrst ovesných
vloček
Postup:
Nastavení pekárny: Program Základní /
stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
23.Chléb jemný grahamový
Autor:
Hodnocení: 100%
Suroviny:
350 ml vody
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
1 lžíce sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného
mléka / cca 200 ml mléka + 150 ml vody)
300g hladké mouky
100g celozrnné žitné mouky
100g grahamové mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
Postup:
Těsto lze použít i na odložený start
Nastavení pekárny: Program Základní /
stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
makovec
Autor:
Hodnocení: 92%
Suroviny:
1 hrnek mléka
2 vejce
1 hrnek oleje
1 hrnek mletého máku
1 - 2 hrnky cukru krupice (jak kdo má rád)
3 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Postup:
1 hrnek = 250 ml
Program Rychlý (nebo Těsto pokud máme pekárnu bez předehřevu), necháme cca 15
minut umíchat, vytáhneme hnětací metly a nastavíme program Pečení. Po ukončení
píchneme špejli, pokud je na ní nalepené těsto, program Pečení zapneme znovu a
už hlídáme. Hlavně nechat ve vytáhnuté formě vychladnout a pak opatrně
vyklopit.
Nastavení pekárny: Program Těsto, pak
Pečení
286.Sekaná v pekárně
Autor:
Hodnocení: 96%
Suroviny:
1,5 kg mletého masa
3 vejce
2 stroužky prolisovaného česneku
1 cibule nakrájená na kostičky
1/2 lžičky soli
1 lžička majoránky
200 ml mléka
2 lžíce vody
1 rozdrobený Masox
1 lžička drceného kmínu
cca 200g strouhanky
Postup:
Program Dort nebo Rychlý necháme 2x promíchat na cca 3,5minuty. Pak přepneme na
program Pečení.
Sekanou si můžeme namíchat v míse podle své chuti, pak dáme do formy bez háků a
nastavíme hodinový program Pečení. Po ukončení programu zkontrolujte, zda
propečení stačí, podle potřeby nastavit ještě jednou Pečení. Pozor: některé
pekárny nelze znovu nastavit, až když pekárna částečně zchladne!
Nastavení pekárny: Program Pečení
Nedělní štola 389
Autor: al.do
Hodnocení: 81%
Suroviny:
200 ml mléka
60g Hery
2 vejce
1 vanilkový pudink v prášku
60g cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička soli
500g polohrubé mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme 2 lžíce rozinek namočených v rumu, mandle
Postup:
Program Základní, po zvukovém signálu přidáme rozinky a mandle.
Po ukončení programu vyzkoušíme špejlí, zda je štola upečená, pokud ne,
nastavíme program PEČENÍ a za stálé kontroly dopečeme.
Upečenou štolu potíráme ze všech stran rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým
a vanilkovým cukrem.
Nastavení pekárny: Program Základní /
stupeň propečení kůrky Světlý / velikost Střední
011. Martinův chléb
Autor:
Hodnocení: 53%
Suroviny:
310 ml mléka
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
3 lžičky soli
1 lžíce cukru
1 lžička mletého kmínu
2 stroužky česneku
1 menší vařená, nastrouhaná brambora
380g hladké mouky
120g žitné celozrnné mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
Postup:
Nastavení pekárny: Program Základní /
stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
RECEPTY JSOU ODZKOUŠENÉ
ZKUSTE TO S NÁMI.......
Komentáře
Přehled komentářů
Všichni, kteří užíváte domácí pekárnu tak si klikněte na DOMACIPEKARNY.DAMA.cz a tam máte tolik receptů, že ti co pekárnu nemají pro ni rachle půjdou. Přeji Vám všem aby se Vám dařilo s pekárnou.
Nasměrování:
(Lidka, 17. 3. 2009 12:37)