Březová šťáva pasterizovaná
Březová šťáva pasterizovaná
Březová voda je čistá 100% rostlinná voda. Je to vynikající produkt z břízy.
Jak se tvoří ? Bříza svým kořenovým systémem svými buňkami přefiltruje
obyčejnou vodu a zbaví ji toxinů. Následně ji obohatí organickými látkami
(živinami), vitamíny a mineráliemi a nakonec je v ještě v listech nabuzena
sluneční energií. Nezatěžuje trávící soustavu, právě naopak. Organické
látky na sebe váží stopové prvky a spolu s nimi je pohotově dopraví do všech
buněk našeho těla, což je důležitá výživa buněk a tkání našeho organismu.
Obsahuje vitamíny C i skupiny B, minerální látky a stopové prvky, vápník,
magnézium,meď,draslíka železo,kyselinu jablečnou, sloučeniny
saponínu,éterické oleje, aromatické a jiné užitečné látky.
Březová voda se "těží" jen na jaře, když stromy začínají "žít" . Obzvláště
účinná je začátkem jara, kdy je v jídle málo vitamínů. Moudří lidé přišli
na to, že rostlinná voda z břízy má i ozdravující účinky. Nemocným s
horečkami uhasí žízeň, šťáva aktivizuje výměnu látek, vylučovací funkce
organizmu, působí močopudně aposiluje nervovou soustavu. Využívají ji jako
vitaminový, protisklerotický, hlístopudný i posilující prostředek. Je
užitečná při nedostatku vitamínu C,dně a revmatizmu, nemocech ledvin, jater
a žaludečního a střevního traktu, při bolestech kĺoubů, ekzémech, lišejích,
alergiích, poruchách krevního oběhu . V lidovém léčitelství sa březová šťáva
považuje za posilující prostředek při angíně, anémii, u raněných při dlouho
se nehojících se ranách a zhoubných nádorech.
Z "mízy břízy" se vyrábí nejen nápoje. Šťávu úspěšně využívají v kosmetickém
průmyslu při výrobě krémů, pleťových vod a šampónů. S pomocí březové šťávy
se odstraňují pigmentové skvrny. Pro vyživování pokožky, zvýšení jejího
celkového tonusu, vyhlazování vrásek je užitečné natírat si březovou šťávou
ráno a večer na tvář, krk, ruce. Pro odstranění lupů, zpevnění vlasů a na
předcházení jejich vypadávání si lidé umývají vlasy březovou šťávou.
Léčebně-dietetické vlastnosti březové šťávy se zvyšují, když se kombinují s
léčivými bylinkami, například s třezalkou tečkovanou nebo s smíchává se
šťávou plodů a nebo bobul - jařabiny, klikvy, borůvky, jablka, višně,
hrušky, trnky, maliny, ostružiny.
Březová šťáva je skutečným elixírem zdraví a při tom je chutná a příjemně
osvěží . Březová voda je klíčem k zdravějšímu a krásnějšímu tělu.
Protože se březová šťáva může získávat jen v krátkém jarním období, je ji
nutné pro zachování udržitelnosti sterilizovat. Takto upravená má dobu
spotřeby 18 měsíců.